U bent hier

Advies op maat voor je hoogopgeleide anderstalige klant

Begeleid je hoogopgeleide anderstaligen die een job willen vinden in Vlaanderen of Brussel op hun niveau? Ontdek hoe we je kunnen helpen.

1. Bekijk onze tips voor hoogopgeleide anderstaligen

2. Maak een afspraak voor je klant bij het gespecialiseerd adviesloket van VDAB

Tijdens een gesprek bekijkt een VDAB-bemiddelaar samen met je klant hoe moeilijk of gemakkelijk het is om een job te vinden op zijn niveau. Bovendien krijgt hij tips op maat. 

Om in aanmerking te komen moet je klant aan deze voorwaarden voldoen:

  • Hij is ingeschreven bij VDAB. Bekijk hoe je klant kan inschrijven.
  • Hij is werkzoekend of werkt onder zijn niveau.
  • Hij behaalde een diploma HBO5, bachelor, master of doctoraat in zijn land van herkomst. Het diploma hoeft niet erkend te zijn in Vlaanderen.
  • Hij wil werken op het niveau van zijn diploma.
  • Hij spreekt voldoende Nederlands, Frans of Engels om een gesprek te kunnen voeren.

Klik op de regio waar je klant woont om een afspraak te maken:

Meer over het project @level2work

Het project @level2work (2016 tot 2018) had als doel om meer anderstalige hoogopgeleiden te bemiddelen naar werk op hun scholingsniveau.

In samenwerking met de agentschappen integratie & inburgering, Actiris, verschillende onderwijspartners en lokale besturen werden binnen de 8 proeftuinen van het project meer dan 50 (experimentele) acties opgezet, om de kansen op werk van hoogopgeleide anderstaligen te verbeteren en het bestaande aanbod beter op elkaar af te stemmen.

We willen de goede praktijken uit het project borgen en de dienstverlening voor hoger opgeleide anderstaligen verder uitbouwen. Dat doen we onder andere via deze webpagina’s en de gespecialiseerde adviesloketten. 

Benieuwd naar de resultaten en aanbevelingen van @level2work? Lees het eindrapport van het HIVA, onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving van KULeuven.

Heb je vragen over onze dienstverlening voor hoogopgeleide anderstaligen? Ideeën of suggesties om samen te werken? Laat het ons weten!