U bent hier

Nieuwsbrief voor partners - oktober 2013

Loopbaanbegeleiding

Vanaf 1 juli kunnen werknemers en zelfstandigen met minstens één jaar werkervaring om de 6 jaar loopbaanbegeleiding volgen. Ze kunnen voor 4 uur begeleiding kiezen of voor 8 uur. Een pakket van 4 uur kost 40 euro. Dit is erg voordelig want de reële waarde ervan wordt op 550 euro geschat. Vanaf 1 juli betalen ze loopbaanbegeleiding niet langer met opleidingscheques maar met loopbaancheques. Deze kunnen ze vanaf dan bestellen via vdab.be/loopbaanbegeleiding. Voor 8 uur begeleiding, hebben ze 2 loopbaancheques nodig. Ze kunnen enkel met loopbaancheques betalen bij loopbaanbegeleidingscentra die erkend zijn door de VDAB. Als partner van de VDAB vindt u hierover meer informatie op http://partners.vdab.be/loopbaanlandschap.shtml. De loopbaancheque werd eind augustus en begin september in de markt gezet met een heuse mediacampagne.

VDAB en jongerenparticipatie 2013

In 2013 organiseerde de VDAB heel wat acties rond "jongeren en het debat over werk" waaronder de IT-wedstrijd ‘Create your digital jobadvisor’. Samen met drie partners (Agoria, OKFN, DAB Vlaanderen) schreven we IT-studenten aan om een applicatie te ontwikkelen waarvan zij denken dat de VDAB jongeren in Vlaanderen nog beter kan helpen. Er is geen betere manier om de noden en behoeften van deze generatie beter te leren kennen dan door dat hen zelf te vragen. Dat is exact wat deze wedstrijd als doel had: een tool bouwen voor èn door jongeren. De winnaar kreeg de kans om deze tool effectief te ontwikkelen bij de VDAB. Op 18 april 2013 werd de winnaar bekend gemaakt. 

Lees meer.

Vlaams toeleidingsnetwerk VITRINE

Een vlotte samenwerking tussen alle partners die betrokken zijn bij de begeleiding van werkzoekenden is pas mogelijk als ze elkaars aanbod kennen. Daarom startte de VDAB deze zomer met VITRINE, de site van het Vlaamse toeleidingsnetwerk. Hier kunnen professionele doorverwijzers informatie vinden over erkende projecten en reguliere diensten, infosessies en opleidingen van de VDAB en partners voor werkzoekenden, werkgevers en werknemers. Algemene bedoeling is bij te dragen aan een grotere transparantie en overzicht van het bestaande aanbod in het Vlaamse toeleidingsveld. 

Meer informatie vindt u op http://partners.vdab.be/vitrine/.

Webinar openkennisnetwerk

Op 8 oktober om 19.30 uur organiseert het open kennisnetwerk een onlinedebat over de bewuste keuze voor werknemers met een arbeidshandicap. Fons Leroy gaat er in gesprek met werkgevers, onder leiding van Geertje De Ceuleneer, coördinator diversiteit bij de VRT. Zij kozen resoluut voor een inclusieve arbeidsvloer waar iedereen een kans krijgt om zich te bewijzen als waardevolle werknemer. Deze werkgevers vertellen over hun ervaringen en opportuniteiten in hun zoektocht naar goede kandidaat-werknemers. Fons Leroy geeft tips over tegemoetkomingen en ondersteuning die werkgevers ontvangen. U kunt het boeiende debat volgen achter de computer/laptop/tablet op het werk of thuis. Het gesprek zelf duurt een halfuur. 

VDAB, de bouwsector en bouwscholen werken samen

De VDAB, het fvb-ffc Constructiv, Kogeka, het KTA-Herzele en het VTI-Roeselare slaan de handen in elkaar om leerlingen-bouwplaatsmachinist in de meest realistische context op te leiden. Dat gebeurt met een up-to-date en goed onderhouden machinepark op een voldoende groot terrein. Bovendien hebben cursisten ook veel praktijkervaring nodig om in de bouwsector aan de slag te gaan. Via dit ‘excellent’ partnerschap kunnen de leerlingen uit de 3e graad secundair onderwijs een beroep doen op extra uren praktijkopleiding, bovenop de 72 uurregeling via het RTC-netwerk. Hun kansen op de arbeidsmarkt worden zo geoptimaliseerd. 

De VDAB en het fvb-ffc constructiv werken al jaren samen in bouwopleidingen zowel voor werkzoekenden, werknemers als voor leerlingen. Maar vanaf 20 september bundelen ze hun krachten nog meer. Zo willen ze op lange termijn één groot opleidingscentrum voorzien waar alle doelgroepen opleiding krijgen met een gezamenlijke inbreng van alle partijen. 

VDAB-webleren biedt meer dan webcursussen alleen

Leermogelijkheden en leermiddelen evolueren razendsnel. Voor de moderne student in ieder van ons trekt VDAB-webleren mee de kaart van de nieuwste leermiddelen zoals mobiele apps. Dit is momenteel ons aanbod, dat we in de toekomst nog uitbreiden.

Lees meer.

Socio-economische gegevens 2013

De studiedienst van VDAB maakt jaarlijks een aantal socio-economische rapporten, zowel van België, als van elke Vlaamse provincie. We maken de analyse van België vanuit een intergewestelijk perspectief, waarbij de focus ligt op de verschillen, sterktes en zwaktes van de drie gewesten. Hieruit blijkt dat de Belgische arbeidsmarkt de komende jaren voor zeer grote uitdagingen staat. Door de grote interregionale discrepanties zijn die verschillend in de drie gewesten. In de provinciale analyses vergelijken we elke provincie en zijn regio’s met Vlaanderen. Hier ligt de focus meer op de bijzonderheden van de regionale arbeidsmarkt (indeling volgens RESOC). De kerngegevens vullen we aan met specifieke gegevens over de VDAB-dienstverlening. 

Studie knelpuntberoepen 2013

Door de huidige economische crisis daalt het aantal knelpuntberoepen. Beroepen zoals magazijnier en stellingbouwer zijn uit de lijst verdwenen. Toch verandert er weinig aan de hardnekkige knelpuntberoepen.

  • Er is nog altijd een kwantitatief tekort aan technisch geschoolden, zowel uit het secundair als uit het hoger onderwijs. Beroepen zoals technici, ingenieurs, verpleegkundigen, informatici of vrachtwagenchauffeurs blijven op de lijst staan.
  • Andere hardnekkige knelpuntberoepen zijn gespecialiseerde bedienden, opvoeders, vertegenwoordigers, schoonmakers en beroepen uit de horeca. Werkgevers hebben het moeilijk om deze vacatures in te vullen door een kwalitatief tekort of ongunstige arbeidsomstandigheden. Ook voor verschillende gespecialiseerde bouwberoepen (metsers, stukadoors, dakdekkers) blijft het moeilijk om competente kandidaten te vinden.

Download

Wist je dat:

  • de VDAB tussen 14 en 19 oktober over heel Vlaanderen de werkweek organiseert. Een hele week lang vinden er tientallen activiteiten plaats die met werk te maken hebben. Een overzicht vindt u op www.vdab.be/werkweek
  • vanaf 1 oktober 2013 een IBO gevolgd kan worden door een contract van bepaalde duur, als dit overeenstemt met het aanwervingsbeleid van het bedrijf? Lees meer