U bent hier

VDAB lanceert cursus 'veilig van je kot naar je werk'

Op vraag van minister van Werk, Hilde Crevits, lanceert VDAB vandaag een nieuwe online cursus 'Veilig van je kot naar je werk'. De cursus is gratis beschikbaar op vdab.be/veilig-naar-je-werk en is bedoeld voor werknemers van alle bedrijven en organisaties die terug opstarten. 

Vandaag en in de komende weken starten veel bedrijven hun activiteiten weer op. Dat betekent dat ook heel wat werknemers terug naar de werkvloer zullen gaan. Al zal dat bij sommigen met wat ongerustheid gepaard gaan. Hoe hou je het in coronatijden veilig voor werknemers en klanten? In de nieuwe online cursus van VDAB 'Veilig van je kot naar je werk' kunnen werknemers de algemene richtlijnen en specifieke maatregelen op het werk ontdekken. 

De cursus is gebaseerd op de 'Generieke gids om de verspreiding van COVID-19 op het werk tegen te gaan' van de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg. De maatregelen die van toepassing zijn op de handelingen van de werknemer, worden kort en overzichtelijk getoond in de cursus zodat werknemers heel gericht en snel kunnen nagaan wat ze moeten weten om veilig terug aan de slag te gaan. 

Vele werknemers zullen met dezelfde vragen zitten: Hoe geraak ik veilig op mijn werk? Wat met de omgang met collega's en klanten? En waar moet ik op letten in gemeenschappelijke ruimtes? De cursus biedt antwoorden op deze en andere vragen in korte blokken die je afzonderlijk of na elkaar kan doornemen. Werknemers kunnen wat ze leren meteen toepassen op hun dagelijkse handelingen naar en op het werk. Zo kan iemand die vertrekt naar het werk, snel nakijken wat de maatregelen zijn om veilig naar het werk te gaan. Wie wil kan op het einde van de cursus een korte quiz doen om te testen hoe goed hij of zij de maatregelen intussen kent. 

Wim Adriaens, gedelegeerd bestuurder VDAB: 'We hopen dat deze cursus ertoe kan bijdragen dat veel mensen met een geruster gemoed terug aan het werk kunnen gaan. Het doornemen van de cursus neemt niet zoveel tijd in beslag, en de cursus is opgedeeld in verschillende modules. Je kan dus perfect regelmatig je geheugen opfrissen.'

Minister van werk, Hilde Crevits: "Deze cursus helpt werknemers om zich op een vlotte manier te informeren. Er is heel wat dat veranderd door de voorzorgsmaatregelen maar het is uitermate belangrijk dat ze worden opgevolgd. Daarom raad ik elke werkgever aan om deze cursus te verspreiden onder hun werknemers en roep ik alle werknemers op om de cursus door te nemen. Samen kunnen we zorgen voor een veilige en succesvolle herstart van onze ondernemingen.'

Meer informatie: 

Joke Van Bommel
woordvoerder VDAB
Tel: 02 506 12 34
Gsm: 0499 41 81 35