U bent hier

VDAB Knelpuntberoepenlijst 2020

Het blijft voor werkgevers een enorme uitdaging om personeel te vinden. Ondanks de economische groeivertraging neemt de krapte op de arbeidsmarkt niet af. Dit blijkt uit de jaarlijkse VDAB-analyse van de knelpuntberoepen. Het aantal beroepen waarbij werkgevers het moeilijker hebben om geschikte werknemers te vinden neemt opnieuw toe. Op de VDAB knelpuntberoepenlijst voor 2020 staan ondertussen 188 beroepen.

Top 10

De zoektocht naar technisch personeel blijft voor vele werkgevers enorm moeilijk. Meer dan de helft van de top tien van de knelpuntberoepen betreft dan ook een technische functie: van technicus industriële installaties over werfleider/conducteur bouw tot onderhoudsmecanicien. Andere beroepen in de top tien zijn ‘klassiekers’ zoals analist ontwikkelaar ICT, bestuurder trekker-oplegger en verpleegkundige. 
Naast deze knelpuntberoepen en andere ‘vaste waarden’ (zoals chef-kok, slager en vertegenwoordiger) zijn er een aantal nieuwkomers zoals winkelmedewerker en polyvalent medewerker restaurant. Die lijken hun oorzaak eerder te vinden in de grote kloof tussen de verwachtingen van werkgevers en kandidaten.

Blijvende nood aan technische competenties 

Technische beroepen vormen al meer dan tien jaar de hoofdmoot van de knelpuntberoepen. Heel wat van deze technische beroepen vormen een probleem doordat er een tekort is aan technisch geschoolde kandidaten. De vraag hiernaar neemt bovendien toe. Zowel bij leidinggevende als uitvoerende technische profielen blijft het probleem groeien. 
Naast een kwantitatief tekort aan technisch geschoolde mensen is er ook een kwalitatief tekort dat veroorzaakt wordt door de vraag naar kennis van nieuwe technieken, polyvalentie en bijkomende soft skills (bijvoorbeeld communicatie- of managementvaardigheden).

Vergrijzing 

De toenemende vergrijzing heeft een impact op de volledige arbeidsmarkt. Een grote groep ervaren werkkrachten is aan het uittreden, wat aanleiding geeft tot een stijgende vervangingsvraag. Zeker de gezondheids- en welzijnszorg wordt met deze vergrijzing sterk geconfronteerd, en dit zowel bij de zorgverleners als bij de zorgvragers. Het probleem van deze sector om voldoende personeel te vinden doet zich in de eerste plaats voor bij de (hoofd)verpleegkundigen, maar ook het vinden van zorgkundigen en verzorgenden is steeds moeilijker.

Kloof

De oorzaak van het knelpunt ligt niet altijd bij een tekort aan kandidaten of een gebrek aan (hoge) scholing. Bij nieuwe knelpuntberoepen zoals polyvalent medewerker hotel of redder spelen verschillende factoren een rol in de problematiek. De vraag naar een combinatie van competenties zoals klantvriendelijkheid, het kunnen omgaan met mondige klanten en talenkennis maakt het soms moeilijk om geschikte kandidaten te vinden. Daarnaast zijn ook specifieke arbeidsomstandigheden zoals weekend- en avondwerk, variabele uren, deeltijdse en tijdelijke contracten van belang. De kloof tussen de verwachtingen van kandidaten en werkgevers is soms groot en bemoeilijkt een vlotte invulling van vacatures. 

Mobiliteit

Mobiliteit is een bijkomend struikelblok voor vele knelpuntberoepen. Heel wat werkzoekenden beschikken niet over eigen transport, het aanbod van het openbaar vervoer voldoet niet altijd, en de dichtslibbende wegen schrikken mogelijke kandidaten af door het lange woon-werkverkeer.

Wim Adriaens, gedelegeerd bestuurder VDAB: “De knelpuntberoepenlijst geeft aan voor welke beroepen de krapte het sterkst voelbaar is, maar uit mijn gesprekken met werkgevers blijkt dat het zo goed als overal knelt.  Ik moedig werkgevers dan ook sterk aan om de blik te verruimen en maximaal te kijken naar het potentieel van mensen. Als de klik er is tussen kandidaat en werkgever, staan VDAB en partners klaar om met diverse maatregelen zoals werkplekleren, opleiding en jobcoaching ondersteuning te bieden om werkzoekenden bij te scholen op maat van de job. VDAB wil zo elke werkgever perspectief geven op talent, en elke burger een loopbaanperspectief.”

Meer informatie: 

De volledige lijst van knelpuntberoepen 2020 vind je hier.

Joke Van Bommel
woordvoerder VDAB
Joke.vanbommel@vdab.be
+32 499 41 81 35

Joris Ghysels
manager Monitoring VDAB
joris.ghysels@vdab.be
+32 488 60 64 42