U bent hier

Stad Antwerpen en VDAB slaan handen in elkaar

Op maandag 27 januari ondertekenen Stad Antwerpen en VDAB de overeenkomst ‘De Grote Verbinding', een akkoord waarin gezamenlijke ambities staan voor de komende 5 jaar. Met dit akkoord willen beide partners zoveel mogelijk Antwerpenaren aan het werk krijgen. De stad en VDAB werken maatregelen uit om Antwerpse bedrijven en lokale werknemers samen te brengen, om mensen met een leefloon te activeren, en om de jeugdwerkloosheid aan te pakken.

De overeenkomst zal ondertekend worden in aanwezigheid van Vlaams minister van Werk Hilde Crevits. De rol van de lokale besturen wordt expliciet vermeld in de beleidsnota Werk en Sociale Economie: “We investeren in stevige, duurzame en positieve partnerschappen op het terrein. VDAB gaat als regisseur actief en helder aan de slag om lokale besturen sterker te betrekken om met ons de werkzaamheidsgraad te verhogen.”

Met die ambitie voor ogen, streeft VDAB ernaar om met alle steden en gemeenten in Vlaanderen sterke samenwerkingsovereenkomsten te sluiten.

Je bent welkom om hierbij aanwezig te zijn op maandag 27 januari van 9u tot 10u30 in de collegezaal in de Hofstraat 17, 2000 Antwerpen.

De schepen voor Werk en Economie Claude Marinower zal de overeenkomst toelichten. Daarna zullen Vlaams minister van werk en economie Hilde Crevits en gedelegeerd bestuurder van VDAB Wim Adriaens toelichten hoe dit akkoord zich situeert in de ambities van de Vlaamse Regering en VDAB. Tot slot neemt schepen voor sociale economie Tom Meeuws het woord. Deze sprekers en Bjorn Cuyt, directeur VDAB Antwerpen, zullen beschikbaar zijn voor vragen.

Meer informatie: 

Joke Van Bommel
woordvoerder VDAB
Tel: 02 506 12 34
Gsm: 0499 41 81 35