U bent hier

Dit is een artikel uit het MagEzine-archief.

Solliciteren is leren

Afgewezen worden: als je werk zoekt krijg je er vroeg of laat mee te maken. Leuk is anders, want je stak ongetwijfeld veel tijd en energie in je sollicitatie. En toch is het geen verloren moeite. Ten minste, als je elke sollicitatie als een leerrijke ervaring bekijkt. Hoe je dat doet? We zetten je op weg.

De job leek perfect. De gesprekken verliepen vlot. De werkgever was aardig. Zelfs de pendelafstand was oké. Maar, ze kozen iemand anders. Aaargh!

Als je werk zoekt, heb je het ongetwijfeld al meegemaakt. Het hoort erbij, hoe frustrerend ook. De vraag is: kan je uit zo'n afwijzing ook iets positiefs putten? Het antwoord is een volmondig 'ja'! We geven tekst en uitleg.

Neem het niet persoonlijk

Vat de afwijzing niet persoonlijk op. Dat je niet werd aangeworven, betekent niet per se dat je een slechte kandidaat was. Het is mogelijk dat er een reden meespeelde die niks met jou te maken had. Misschien werd er iemand intern aangeworven, misschien kende een andere kandidaat iemand binnen het bedrijf…

Relativeer

Onthoud dat een sollicitatie uiteindelijk 'a numbers game' is. Je strijdt samen met honderden kandidaten voor die ene job. Telkens weer. Dan is het ook niet zo verwonderlijk dat je het regelmatig niet haalt. Zolang je maar blijft geloven dat je op een dag wél zal winnen. Een goede manier om wat perspectief te creëren is op een blad 100 keer het woord 'nee' te printen. Elke keer dat je wordt genegeerd of afgewezen, doorstreep je een nee. Elke keer dat je een nee doorstreept zit je dichter bij een ja. Wedden dat je voor je aan je 100 streepjes zit een jobaanbieding zal krijgen?

Stuur een dankmail

Inderdaad, zelfs als ze je niet aanwerven. Bedank hen voor de kans die je kreeg, en vraag hen om je op de hoogte te houden van andere interessante vacatures. Stel dat de uitverkoren kandidaat op het laatste moment afhaakt, dan maak je alleszins een erg goede indruk, die mogelijk tot meer leidt.

Vraag om feedback

Neem contact op met de werkgever, en vraag vriendelijk om feedback. Leg uit dat het voor jou belangrijk is om te weten waar je moet aan werken, zodat je het de volgende keer beter kan doen.

Stel daarnaast ook jezelf de vraag waarom de werkgever niet voor jou koos. Misschien besef je, nu je op gesprek bent geweest, dat je helemaal niet in de bedrijfscultuur past. Of dat je ondanks je ervaring net te weinig Engels kan om de job goed uit te oefenen.

Ga aan de slag

Heb je voldoende feedback? Dan kan je aan de slag.

Kreeg je te horen dat je tijdens het gesprek een onzekere indruk gaf? Let dan volgende keer meer op je lichaamstaal. Kijk je gesprekspartner bijvoorbeeld wat vaker recht in de ogen, of glimlach af en toe naar de rekruteerder. Voor je het weet loopt het gesprek een stuk vlotter.

Vond je zelf dat je Engels minder vlotte dan je hoopte? Schaaf je talenkennis bij met een cursus. VDAB heeft een interessant en gratis online aanbod

Succes! 

 

Stijn Hüwels

Gepubliceerd in