U bent hier

Dit is een artikel uit het MagEzine-archief.

Test je ondernemersidee

Ben je werkzoekend en wil je je ondernemersidee onder professionele begeleiding uitbroeden tot een echte zaak? Dan is het Starterslabo je ideale partner. 

Het Starterslabo heeft verschillende trajecten met workshops, training en coaching die je klaarstomen als ondernemer. Eén van die trajecten is het LABO-traject

Tijdens het LABO-traject werk je onder professionele begeleiding aan je ondernemersidee. Na een aantal maanden begin je effectief te ondernemen.

Ondernemerscoach Irene van Starterslabo geeft uitleg.

Workshops

Irene: 'Tijdens de eerste weken van het traject volg je workshops die focussen op essentiële vaardigheden om succesvol te ondernemen: een goed businessplan en financieel plan opstellen, je marketingaanpak bepalen, administratie en boekhouding...

Deze workshops volg je samen met de andere deelnemers van het LABO-traject. Het is de bedoeling dat je elkaars project leert kennen en samen oplossingen bedenkt voor problemen. Daar steek je als beginnend zelfstandige heel wat van op. 

Vroeger waren de workshops fysieke bijeenkomsten. Maar door corona zijn we overgeschakeld op online workshops. De ervaring leert ons dat dat prima verloopt, en de groepsdynamiek behouden blijft.

Voorstellen businessplan

Na 7 weken ben je klaar om je businessplan voor te stellen aan de andere LABO-deelnemers én aan enkele experten die professioneel met ondernemen bezig zijn.

Zo krijg je een bom aan nuttige feedback over je ondernemersidee.

Oefenen in de praktijk

Dan wordt het tijd om echt aan het ondernemen te slaan. Je gaat op zoek naar je eerste klanten, en je factureert met het BTW-nummer van het Starterslabo.

Op die manier neem je geen financiële risico's en kan je in een veilige omgeving uitproberen wat werkt en niet werkt. Zo kom je te weten of je zaak haalbaar is, en voor een leefbaar inkomen kan zorgen.

Tijdens heel het LABO-traject kan je rekenen op advies en individuele gesprekken met een begeleider van Starterslabo. Terwijl jij onderneemt, houdt je begeleider mee een vinger aan de pols.'

Voor wie?

Je kan deelnemen als je een uitkering ontvangt van RVA, het OCMW of de mutualiteit en een concreet ondernemersidee in de praktijk wil brengen.

Hoe inschrijven voor het LABO-traject? 

Bel gratis naar 0800 30 700 om een afspraak te maken met een bemiddelaar. Hij verwijst je na een positief screeningsgesprek door naar het Starterslabo.

Het Starterslabo nodigt je uit voor een intakegesprek om te bepalen of jij en je project geschikt zijn voor het LABO-traject. 

Meer weten?

Surf naar Starterslabo.

 

Ingrid Van Wanzeele

Gepubliceerd in