U bent hier

Wat na je sollicitatiegesprek?

Je sollicitatiegesprek is achter de rug. Opgelucht ga je naar huis. Nu hoef je enkel nog te wachten op het verdict van de werkgever. Of niet? Sollicitatiecoach Sofie: "Wie echt een goede indruk wil maken, neemt zelf contact op met de werkgever. Zo weet je waar je aan toe bent en onderstreep je je motivatieDat is een troef als hij zijn keuze nog niet heeft gemaakt."

Volgens VDAB-sollicitatiecoaches Sofie en Isabelle is het een goed idee om na je sollicitatiegesprek zelf contact op te nemen met de werkgever. Ze leggen uit hoe je dit best aanpakt.

Wanneer?

Sofie: "Vraag op het einde van je sollicitatiegesprek wanneer je een antwoord mag verwachten. Zo heb je een idee wanneer je contact kan opnemen."

Isabelle: "Zorg ervoor dat je met een concrete datum buitenstapt. Als een werkgever zegt 'binnen enkele weken', dan weet je niet exact wanneer je hem kan contacteren. Enkele weken kan voor jou twee weken zijn, terwijl de werkgever er vier bedoelde. Als je dan na 14 dagen al contact opneemt, kan dat opdringerig overkomen."

Via mail of telefoon?

Contacteer je de werkgever best via mail of neem je de telefoon? Sofie: "Een goede opvolging gebeurt telefonisch. Ik merk dat veel mensen dat niet durven. Een mailtje sturen vinden ze makkelijker. Maar ik raad echt aan om te telefoneren. Dat komt gemotiveerder over én je vermijdt dat je geen reactie krijgt."

Wat zeg je?

Wat zeg je tijdens het gesprek? Een leidraad:

  • Stel jezelf voor, verwijs naar het sollicitatiegesprek als reden voor je telefoontje en informeer naar het resultaat.

    Bijvoorbeeld: "Goedemiddag, u spreekt met (je voornaam + naam). Ik heb twee weken geleden gesolliciteerd voor (functie), maar heb sindsdien niks meer gehoord. Hebben jullie al een keuze gemaakt?"

  • Respecteer de stilte die volgt op je vraag. De persoon aan de andere kant van de lijn verwachtte je telefoontje niet, en heeft tijd nodig om na te denken en te antwoorden.
  • Is het resultaat nog niet gekend? Vraag dan wanneer je nieuws mag verwachten.
  • Ging de job naar iemand anders? Vraag: "Waarom werd mijn kandidatuur niet weerhouden?" Eindig je vraag niet met een resem antwoordmogelijkheden zoals: "Is het omdat ik niet het juiste diploma heb? Of omdat ik niet genoeg ervaring heb?" Zo geef je de werkgever de pap in de mond, terwijl je wil dat hij zelf met een antwoord op de proppen komt. 
  • Luister goed naar wat de werkgever je vertelt en vraag door. De feedback kan je helpen om toekomstige sollicitatiegesprekken beter voor te bereiden.
  • Sluit af door de werkgever te bedanken voor zijn tijd, ook als je niet hebt gehoord wat je had willen horen. Je weet nooit of je opnieuw met hem in contact komt.

 

Meer info: vdab.be/wat-na-sollicitatiegesprek

 

Ingrid Van Wanzeele

Gepubliceerd in