U bent hier

Kwaliteits- en registratiemodel van dienstverleners binnen Werk en Sociale economie

Vanaf 2 september 2019 moet iedere dienstverlener die wil intekenen op diensten en activiteiten (verder: maatregelen) op het vlak van opleiding en vorming, begeleiding, arbeidsbemiddeling, competentieontwikkeling en inschakeling aan een aantal kwaliteitsvoorwaarden op organisatieniveau voldoen.

Zie ook: het decreet kwaliteits- en registratiemodel van dienstverleners binnen beleidsdomein Werk en Sociale Economie. Het beleidsdomein Werk en Sociale Economie omvat het Departement Werk en Sociale Economie, VDAB en Syntra Vlaanderen.

Aantonen dat jouw organisatie voldoet, kan met:

  • een kwaliteitslabel uit de markt
  • een kwaliteitssysteem van een andere overheid
  • een standaard Werk en Sociale Economie (geldig tijdens een overgangsperiode van 24 maand)

Het beleidsdomein Werk en Sociale Economie voorziet een centraal registratiesysteem. Na registratie kan je specifieke maatregelen aanvragen via de gekende kanalen.
 

Tot 2 september 2019 verandert er niets aan de huidige voorwaarden. Tot die datum worden het vervallen ESF-label en de ESF-opstap nog aanvaard, zowel voor het verwerven van een mandaat, als voor de deelname aan een VDAB-opdracht.

 

Wat moet je doen om aan de gevraagde kwaliteitsvoorwaarden te voldoen?

Is jouw organisatie voor een maatregel al actief als dienstverlener of heeft jouw organisatie het recht om die dienstverlening uit te voeren? Dan heb je 24 maanden de tijd om aan de gevraagde kwaliteitsvoorwaarden op organisatieniveau te voldoen en jouw organisatie te registreren. Wil je in tussentijd een nieuwe dienstverlening aanvragen, dus voor een nieuwe maatregel, dan moet je wel onmiddellijk een registratie-aanvraag indienen.

 

Infosessies over kwaliteits- en registratiemodel

Als (potentiële) dienstverlener kan je je hier inschrijven voor één van de infosessies, georganiseerd door het departement Werk en Sociale economie, die doorgaan in Brussel en Gent. Per dienstverlener mogen er slechts twee personen inschrijven.

 

Meer info over het kwaliteits- en registratiemodel

vind je op de website van het departement Werk en Sociale Economie, bijvoorbeeld de lijst met maatregelen waarvoor deze verplichting zal gelden.
Vragen over het kwaliteits- en registratiemodel? Mail naar wse.kwaliteitsregistratie@vlaanderen.be.

 

Meer info over VDAB mandaten

Webpagina: VDAB mandaten
Vragen over de VDAB mandaten? Mail naar regie@vdab.be.