U bent hier

Hoe inschrijven voor een opleidingssessie Mijn Loopbaan voor Partners?

Corona-maatregelen bij VDAB

 • Een mondmasker is verplicht bij het betreden van het VDAB-gebouw en tijdens de hele opleiding.
 • Breng je eigen eten en drank mee.
 • Meld je altijd eerst aan bij het onthaal.

Wil je als nieuwe gebruiker toegang tot  'Mijn Loopbaan voor Partners', dan is het noodzakelijk dat je deelneemt aan een opleidingssessie. Pas na het doornemen van de webcursussen en het deelnemen aan de opleiding, wordt je persoonlijke login voor MLP geactiveerd.

Ook als ervaren gebruiker kan een opleiding aangewezen zijn bv. als je andere bijkomende acties moet registreren dan die waarvoor je al opleiding volgde. Ook een opfrissing over hoe te registreren is mogelijk.
 

Sinds 21 maart 2020 is de procedure om je in te schrijven voor een MLP-opleiding gewijzigd!

Inschrijven voor een opleidingssessie kan via volgende linkschrijf je in voor een opleidingssessie.

 • Log in met je persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord.
  Heb je nog geen gebruikersnaam ontvangen? Contacteer de administrator van je organisatie om voor jou een gebruiker aan te maken.
  Je kan je enkel inschrijven voor een opleiding door in te loggen met je persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord. Een collega, teamleider, coördinator, ... kan jou niet inschrijven!

 • Klik bovenaan op 'Partner Catalogus'

 • Via het zoekveld zoek je de MLP-opleiding (trefwoord MLP)

 • Klik op de titel om verder te gaan

 • Je krijgt de vraag voor welk project je zal registreren in MLP. Vul hier de officiële naam van het project in (zoals vermeld in samenwerkingsovereenkomst, bestek, subsidie, ESF-oproep,...) 

 • Nadat je de projectnaam hebt ingevuld, krijg je een overzicht van de beschikbare opleidingsdata. Je kan je slechts voor één opleidingssessie inschrijven.

 • Heb je de MLP-opleiding al eens gevolgd? Neem dan contact op met VDAB Gebruikersbeheer op 051 26 85 79 of gebruikersbeheer@vdab.be

De opleidingen worden op regelmatige basis en in elke provincie georganiseerd. De sessie start om 9u30. De duur van een opleidingssessie is afhankelijk van de te registreren acties.

De MLP-opleidingssessies gaan door met een beperkt aantal kandidaten per groep. Een mondmasker is verplicht, ook tijdens de opleiding. Je brengt je eigen lunch en drank mee.

Na je inschrijving ontvang je een uitnodiging via mail. Zorg ervoor dat het e-mailadres dat je opgeeft, actief is, en dat de e-mails van VDAB (eindigend op @vdab.be) toegelaten worden in je mailbox (spam-instellingen). Controleer indien nodig je ongewenste e-mails.

Je ontvangt ook nog een e-mail met de webcursussen die je moet doornemen als voorbereiding op de opleidingssessie. Dit is noodzakelijk om de opleiding op een vlotte manier te laten verlopen.

Kan je toch niet aanwezig zijn bij de MLP-opleiding waarvoor je je inschreef? In de uitnodiging vind je een link om je zelf terug uit te schrijven.

Na het doorlopen van de webcursussen en het volgen van de MLP-opleiding kan je aan de slag in Mijn Loopbaan voor Partners.

Op de pagina 'hoe krijg je toegang tot Mijn Loopbaan voor Partners?' lees je meer over de te volgen procedure om een actieve login te bekomen.