U bent hier

Infosessie tweedekansonderwijs: opleiding insteller-bediener CNC werktuigmachines

Primaire tabs

© Shutterstock

Wat is het?

Nog geen diploma secundair onderwijs op zak? Dan is de opleiding `Insteller-bediener CNC werktuigmachines' via het volwassenenonderwijs mogelijk iets voor jou. Als insteller-bediener van CNC-machines werk je met hightech apparatuur. Je maakt onderdelen van hoge kwaliteit die gebruikt of ingebouwd worden in machines, auto's, vliegtuigen, prothesen ... Zo werk je mee aan een betere en duurzamere wereld. In deze opleiding leer je semi- of volautomatische CNC-machines instellen en bedienen. Je leert producten en onderdelen maken binnen de specificaties van een werktekening of productieorder.

Deze opleiding wordt gegeven op het niveau van de derde graad van het secundair onderwijs. Klik hier voor meer info over het beroep en de opleiding.

Wat leer je?

Je krijgt een basiscursus mechanica.
Je leert draaien en frezen.
Je leert CNC-machines instellen.
Tijdens de opleiding volg je stage. Zo krijg je praktijkervaring.

Hoelang duurt de opleiding?

40 tot 50 weken (voltijds).

Wie organiseert het?

VDAB i.s.m. PCVO Maasmechelen

Voor wie?

Je kan deze opleiding volgen als je:

-werkzoekende bent;
-aan de voorwaarden voldoet van een OKOT-opleiding: https://www.vdab.be/diploma/secundair
-medisch geschikt bent om de opleiding te volgen en het beroep te kunnen uitoefenen. VDAB voorziet een medisch onderzoek.

Waar en wanneer?

16 en 29 januari, telkens van 9u30-13u, VDAB T2 Campus, Thor Park 8040, 3600 Genk

Meer info

Meer info vind je hier

De opleiding start februari 2019 en eindigt januari 2020. De opleiding wordt georganiseerd in dagonderwijs, van maandag tot en met vrijdag. Van februari 2019 tot en met juni 2019 wordt opleiding gegeven in PCVO Campus Maasmechelen van 8u20 tot 16u30. Vanaf september 2019 wordt opleiding (CNC modules) gegeven in VDAB T2 campus Genk van 8u tot 15u30. Deze opleiding geeft u de mogelijkheid om in 1 jaar een technisch beroep aan te leren en een diploma secundair onderwijs te behalen. Tijdens de opleiding krijg je een mix van theorie en praktijk.

- Algemene vorming - wiskunde, nederlands, ICT, engels, wetenschappen...
- Verspaning - draaien-frezen-CNC
Indien geslaagd krijg je op het einde van de opleiding het diploma secundair onderwijs productieoperator verspaning.
Er worden maandelijks infosessies georganiseerd te VDAB Genk. Meld je aan voor een infosessie en je krijgt de nodige uitleg en een uitnodiging.