U bent hier

Infosessie opleiding offsetdrukken en drukafwerking

Primaire tabs

Wat is het?

Tijdens deze infosessie komt u meer te weten over de opleidingen offsetdrukken en drukafwerking. U krijgt eerst een groepsinfo waarbij beide beroepen worden voorgesteld en wat u moet doen om in aanmerking te komen om de opleiding te volgen. Vervolgens krijgt u een rondleiding in het centrum van de instructeurs. Deze zullen u vertellen wat u zal leren en over welke technische vaardigheden je moet beschikken. Indien je wenst deel te nemen aan de verdere selectie zal u diezelfde dag of op een andere dag (indien veel kandidaten) nog een motivatiegesprek doen met de consulent van de opleiding.
 
Als drukker sta je in voor het afleveren van meerkleurendrukwerk. Je maakt hierbij gebruik van diverse moderne industriële meerkleurendrukpersen. Als drukker heb je verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het drukwerk. Het is een boeiende job met veel afwisseling.
 
Eens een boek, een folder of krant gedrukt zijn, moet het netjes afgewerkt worden. Snijden, vouwen, verzamelen, lijmen, nieten,... zijn dagelijkse kost voor een drukafwerker. De job van drukafwerker is een afwisselende job waarbij je in staat moet zijn om met diverse afwerkingsmachines te werken.

Wie organiseert het?

De opleiding wordt volledig in eigen beheer met eigen instructeurs georganiseerd.

Voor wie?

Voor werkzoekenden die interesse hebben in het beroep en bereid zijn om na de opleiding in het aangeleerde beroep aan het werk te gaan.

Je bent iemand die aandachtig en nauwkeurig kan werken en die graag ordelijk en net werk aflevert. Je werkt nauwkeurig. Je kunt je werk goed indelen en plannen. Je blijft kalm als je moet reageren op onverwachte gebeurtenissen. Je denkt mee na over het goede verloop van de productie en zoekt steeds de beste oplossing voor de uitvoering van elke opdracht. Je kan rechtstaand werk uitvoeren. Je mag niet kleurenblind zijn (enkel voor offsetdrukken).
Voor de opleiding drukafwerker is het noodzakelijk dat je voldoende kennis hebt van het Nederlands om gesproken en geschreven instructies te begrijpen en uit te voeren.

Iets voor jou? Schrijf je dan in voor de informatievergadering.

Waar en wanneer?

VDAB Turnhout
Spoorwegstraat 7
2300 Turnhout
  • Dit evenement is afgelopen: 20 december 2018 om 9u

  • Dit evenement is afgelopen: 21 januari 2019 om 9u

  • Dit evenement is afgelopen: 18 februari 2019 om 9u

  • Dit evenement is afgelopen: 18 maart 2019 om 9u

  • Dit evenement is afgelopen: 15 april 2019 om 9u

  • Dit evenement is afgelopen: 20 mei 2019 om 9u

  • Dit evenement is afgelopen: 17 juni 2019 om 9u

  • Dit evenement is afgelopen: 26 augustus 2019 om 9u

  • Dit evenement is afgelopen: 23 september 2019 om 9u

  • Dit evenement is afgelopen: 21 oktober 2019 om 9u