U bent hier

Infosessie MetaalMatch@Lokeren 2021

Primaire tabs

Wat is het?

Wil je werken dat de vonken ervan af vliegen? Ben je geïnteresseerd om aan de slag te gaan als metaalbewerker?

Dan heb je geluk! MetaalMatch (de versnelde beroepsopleiding tot lasser/metaalbewerker) start op 20/09/2021 in Lokeren.

MetaalMatch biedt een opleidingstraject aan van 17 weken in CVO Groeipunt, Lokeren. Je leert er de basistechnieken van metaalbewerking en lassen. Het doel? Duurzame tewerkstelling in de metaalsector of verdere gespecialiseerde opleiding bij VDAB.

Je leert basis las- en metaaltechnieken, hoe je metaal moet boren, zagen, knippen, slijpen, enz. Nadat je dit onder de knie hebt, wordt verder ingezet op lastechnieken. De focus ligt op het verwerven van de nodige competenties om een hoeknaadverbinding te kunnen lassen in positie PA en PB via ofwel TIG of halfautomaat. Een goede metaalbewerker-lasser kan natuurlijk ook een plan lezen en interpreteren. Ook hier wordt aandacht aan besteed.

Tijdens de algemene vorming focussen we ons op solliciteren, een stageplaats zoeken en hoe je veilig werkt. Je kan je VCA-B attest behalen.

Je vervolgt de opleiding met een vacaturegerichte stage op de werkvloer. Een blijvende tewerkstelling na de stage is het doel. De stage geeft je de kans om jouw later beroep te leren kennen en ervaringen op de werkvloer op te doen.

Een coach staat je de volledige opleiding bij en volgt je op. Daarnaast bemiddelt deze coach naar werk en helpt je bij het solliciteren. Voor anderstaligen is taalcoaching voorzien (vaktaal en instructietaal) tijdens de opleiding.

Als je wilt deelnemen aan de opleiding, ben je van harte welkom op de geplande infosessies!

Door de impact van COVID-19 is het verplicht om je in te schrijven voor de infosessies via de link onderaan deze pagina. Je vraagt de opleiding aan en dan ben je automatisch ingeschreven voor een infomoment. Je zal nog een uitnodiging ontvangen.

Na de infosessie kan je je inschrijven voor de opleiding en een intakegesprek vastleggen.

Wie organiseert het?

MetaalMatch is een initiatief van het Sectorfonds Metaal, TOFAM Oost-Vlaanderen, in samenwerking met Compaan en VDAB. De opleiding is erkend door VDAB.

Voor wie?

Alle werkzoekenden met interesse in de sector Metaal zijn welkom op de infomomenten. Je komt er alles te weten over het programma en de planning.

Waar en wanneer?

CVO Groeipunt
aanmelden aan het onthaal
Durmelaan 34a
9160 Lokeren
  • 26 augustus 2021 van 10u tot 12u15

    Voeg dit evenement toe aan je agenda via ICal
  • 7 september 2021 van 10u tot 12u15

    Voeg dit evenement toe aan je agenda via ICal
Schrijf je in:
Voor meer info: