U bent hier

Concreet aan de slag met de STARR methodiek

Primaire tabs

(Photo by Sidharth Bhatia on Unsplash)

Wat is het?

Tijdens een sollicitatiegesprek kwam je misschien al eens soortgelijke situatie tegen:
Sollicitant: "Ik presteer beter onder druk."
Recruiter: “Ah interessant, vertel eens over een situatie waar zich dat voordeed?"
Sollicitant: “Euh….."

Recruiters proberen tijdens een sollicitatiegesprek een zo realistisch mogelijk beeld te krijgen van de sollicitant en gebruiken daarvoor heel vaak de STARR-methodiek. Hierbij start je telkens met de vraag of je een concrete situatie kan beschrijven waarbij je bepaalde competenties en gedragingen nodig had. Je moet de situatie zo goed mogelijk omschrijven en duidelijk maken wat jouw taak/rol erin was.

De kern van de STARR-methode is dat gedrag uit het recente verleden de beste voorspeller is voor toekomstig gedrag. Zo kan de recruiter oordelen aan de hand van echte voorbeelden of jij al dan niet geschikt bent voor de job. Als sollicitant kan je deze methode ook zelf inzetten bij sollicitatiegesprekken, en je kunt je er perfect op voorbereiden.
In deze workshop gaan we heel concreet aan de slag met de STARR methodiek. Aan de hand van een concrete vacature gaan we enkele verhalen uitwerken die passen in jouw context en verhaal. Zo ga je supervoorbereid naar dat volgende sollicitatiegesprek en weet je in de toekomst die "Euh..." als antwoord te vermijden.

Wie organiseert het?

Co-Searching

Voor wie?

Werkzoekenden

Waar en wanneer?

TOPdesk
Uitbreidingstraat 184
2600 Antwerpen (Berchem)
  • Dit evenement is afgelopen: 29 januari 2019 van 17u30 tot 20u