U bent hier

Bijblijven, HR topics voor werkgevers: Mijn werknemer is afwezig, de 10 meest gestelde vragen

Primaire tabs

Wat is het?

Naast een uitgebreid dienstenpakket voor werkgevers organiseert VDAB infosessies om je personeelsbeleid te versterken.

In 2021 werken we opnieuw samen met acht sociaal secretariaten. Gespreid over het jaar bieden we elk thema op twee locaties in de provincie Antwerpen aan.

In april 2021 komt het thema mijn werknemer is afwezig, de 10 meest gestelde vragen (door Group S) en het extra thema hoger opgeleide anderstaligen (door VDAB) aan bod.

Programma

  • 10.50 uur - Aanmelden
  • 11.00 uur - Hoger opgeleide anderstaligen (door Margherita Serafine, consulent refugees bij VDAB)

36 procent van de openstaande vacatures in de provincie Antwerpen zijn gericht op hooggeschoolden. 1 op  4 ingestroomde anderstaligen is hoogopgeleid. Toch raken heel wat mensen met een migratieachtergrond niet aan werk óf werken ze onder hun opleidingsniveau.

  • 11.10 uur -  Mijn werknemer is afwezig, de 10 meest gestelde vragen (door Véronique Vanhout, legal consultant bij Group S)

'Mijn werknemer is afwezig op het werk! Heeft mijn werknemer recht op een baaldagje? Moet je loon doorbetalen indien jouw werknemer een plastische operatie laat uitvoeren? Heeft jouw deeltijdse werknemer ook recht op evenveel klein verlet? Heeft een werknemer recht op sociaal verlof indien zijn vrouw wordt geopereerd? Is onbetaald verlof een recht voor de werknemer? In deze infosessie bundelen we de meest voorkomende vragen over afwezig zijn op het werk

12.00 uur - Einde

Wie organiseert het?

VDAB i.s.m. Group S

Voor wie?

Bedrijven, werkgevers, KMO's, ondernemers, personeelsverantwoordelijken en -medewerkers

Waar en wanneer?

Online
  • 22 april 2021 van 11u tot 12u

    Voeg dit evenement toe aan je agenda via ICal
Schrijf je in: